Tiedote 31.05.2018

Padasjoen Säästöpankkisäätiö tukee LAMKin varainhankintaa – Vuoden Helmeksi valikoitui liiketalouden ja matkailun alan koulutus

Padasjoen Säästöpankkisäätiö tukee Lahden ammattikorkeakoulun Vauhtia-varainhankintakampanjaa 10 000 eurolla. Padasjoen Säästöpankkisäätiön Vuoden Helmeksi valikoitui LAMKin liiketalouden ja matkailun alan koulutus.

10 000 euron lahjoituksella vauhditetaan erityisesti koulutuksen sekä tutkimus- ja TKI-toiminnan kehitystä, jossa toteutuvat säästäväisyyden, yrittäjyyden ja taloudellisen kasvatuksen edistäminen. Lahjoitus on OKM:n vastinrahoitus kelpoista, jolloin ministeriö kaksinkertaistaa lahjoitetun summan.

Lämpimästi vastaanotettu lahjoitus on arvokas lisä, jonka avulla edistämme Päijät-Hämeen yrittäjyyden ja yritystoiminnan edellytysten kehittämiseen liittyvää osaamista koulutuksen ja TKI- toiminnan keinoin. Lahjoituksen avulla pystymme ulottamaan toimintaamme nykyistä laajemmin Päijät-Hämeen menestyksen tukemiseen ja uuden luomiseen, toteaa Lahden ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja ja rehtori Turo Kilpeläinen.

Padasjoen Säästöpankkisäätiön tarkoituksena on säästäväisyyden, taloudellisen kasvatuksen ja koulutuksen edistäminen Päijät-Hämeen alueella. Säätiö toteuttaa tarkoitustaan antamalla avustuksia ja apurahoja sekä tukemalla taloudellisesti tutkimustyötä ja koulutusta.

Tänä vuonna etsimme tukikohdetta erityisesti koulutuspuolelta. Sääntöjemme mukaan edistämme säästäväisyyttä ja taloudellista kasvatusta paikkakunnalla, joten LAMKin liiketalouden ja matkailun alan koulutus oli luonnollinen valinta, kiteyttää Padasjoen Säästöpankkisäätiön asiamies Valtteri Simola ja jatkaa: Tärkeä peruste Vuoden Helmi -apurahan kohteelle oli myös se, että OKM kaksinkertaistaa panostuksen ja tuplasummalla saa lisää vaikuttavuutta.

Padasjoen Säästöpankkisäätiön omistama Helmi Säästöpankki Oy mahdollistaa työharjoittelun vuosittain useille tradenomiopiskelijoille ja myös työllistää monia tradenomeja. Pankin ja ammattikorkeakoulun yhteistyö on jatkunut jo vuosia saumattomasti.